Fietsgroepen door heel Amsterdam van start

June 26, 2021

Het weer wordt steeds mooier, er zijn steeds meer versoepelingen en het aantal leuke activiteiten neemt weer toe! De afgelopen weken zijn er verschillende fietsgroepen van start gegaan: één in Oost, één in Centrum en één in Nieuw-West.

Fietsgroep Oost
Op vrijdagmiddag 28 mei startte de fietsgroep in Oost, welke we samen met Dynamo organiseren. Sindsdien fietsen we elke vrijdag samen een fietstocht. Er waren verschillende afstanden mogelijk, zodat iedereen zelf kon kiezen welke afstand voor hen het beste was. Tijdens de aftrap konden alle deelnemers hun fiets laten checken door Fiets & Meer en maakten we onze spieren los met beweegcoach Marcela. Iedereen stapte zo veilig en goed opgewarmd op de fiets!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde
Met een gezellig, klein clubje begonnen we aan een mooie route van ongeveer 18 kilometer, die ons onder andere meenam langs de Amstel. De tweede keer haakten er nog meer deelnemers aan. Leuk, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Achteraf drinken we altijd met elkaar een kopje koffie of thee in Servicepunt Jeruzalem.

Wil jij ons de volgende keer ook komen vergezellen?
Aanmelden kan nog steeds, we stappen elke week samen op de fiets, en hopen een leuke, vaste groep op te bouwen. Meld je aan bij Jelte (van Dynamo) via JBrontsema@dynamo-amsterdam.nl of bel naar 06-44139852. Hopelijk tot de volgende fietsrit op vrijdagmiddag!


Flink veel Doortrappers in Amsterdam Centrum
Begin juni startte de fietsgroep in Centrum, georganiseerd samen met Sciandri, Team Sport Service en de Witte Boei. Inmiddels hebben we alweer twee mooie tochten achter de rug. Tweewekelijks fietsen we met een leuke groep van ongeveer 18 deelnemers een mooie route. Veel dezelfde deelnemers deden ook de tweede keer weer mee. Dat is leuk om te zien. Bij de eerste editie was de mobiele fietsenmaker Vendi Vidi Velo van de partij. Iedereen kon hier zijn fiets laten checken en zo stapten we allemaal veilig op de fiets.

De fietsgroep is iedere twee weken op woensdag. Kijk voor alle fietsgroepen en data op www.doortrappen.nl/amsterdam


Vrijwilligers gezocht
We zijn voor de fietsgroep in Amsterdam Centrum nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een klein groepje te begeleiden en af en toe een mooie route uit te stippelen! Meld je aan als deelnemer of vrijwilliger via Anouk@sciandri.com of via 06 31 16 28 19.

Doortrappen in Nieuw-West
Op maandag 14 juni startten we met de fietsgroep in Nieuw-West, georganiseerd samen met Combiwel Buurtwerk en Team Sport Service. We trotseerden de warmte en startten met een korte fietsfit-warming-up van Team Sport Service. Daarna gingen we op pad.

De route nam ons mee langs de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder en door de Tuinen van West. Een fijn windje gaf ons onderweg gelukkig wat verkoeling op deze warme zomerdag. We fietsten samen met ongeveer 10 deelnemers. Veel van hen gaven aan de volgende keer nog eens te komen! Eén van de deelnemers vond bij Doortrappen precies wat zij zocht: ‘De wielervereniging fietst tochten van 60 kilometer. Dat is niet te doen. Deze afstand is perfect, en precies wat ik zocht!’

Vrijwilligers gezocht
We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een klein groepje te begeleiden en af en toe een mooie route uit te stippelen! Voor meer informatie, of om je aan te melden als vrijwilliger, kun je contact met ons opnemen via w.psathas@combiwel.nl of 06 23 57 74 58.

 

Benieuwd wat er bij jou in de buurt is of wil je bij jou in de buurt ook een fietsgroep starten of leuke fietsactiviteit organiseren? Neem dan contact op met team Doortrappen Amsterdam via doortrappenregioamsterdam@gmail.com

 

Cookie settings