De fietstip van Piet!

June 16, 2021

Het allereerste filmpje met Doortrappen ambassadeur Piet staat online. Ook delen we alvast de tip van Piet met je!

Piet van Heusden (92) is oud (baan)wielrenner en fietst dus al zowat zijn hele leven. Vroeger professioneel en nu vooral nog voor de ontspanning en om in beweging te blijven. In zijn jongere jaren is Piet zelfs 4 keer Nederlands kampioen geworden en 1 keer Europees kampioen. De aangewezen persoon om eens te vragen of hij een goede fietstip heeft voor alle doortrappers!

Piet zijn fietstip
'Draag altijd een helm tijdens het fietsen! Daarmee is je hoofd goed beschermd. Want je hoofd is zo belangrijk. En je weet het niet.. voor het zelfde geld val je een keer of wordt je aangereden. En vergeet ook niet je helm na 5 jaar te vervangen (of na een flinke val), want na verloop van tijd is de bescherming van het materiaal minder goed. Voor baanwielrenners is een helm heel erg vanzelfsprekend, in de fietssport draagt iedereen een helm. Maar ook op de gewone fiets, is een helm echt belangrijk!'. Piet draagt altijd zijn helm als hij op de fiets stapt.

Tips voor de aanschaf van een helm
Het dragen van een helm is niet verplicht, maar maakt het fietsen wel veiliger. Wil je een helm aanschaffen? Dan geven we je graag een aantal tips:

  • Een helm moet goed op je hoofd passen. De effectiviteit van een helm neemt snel af als deze niet juist past.
  • Wel of geen vizier (klep) op je helm is een kwestie van smaak. Het vizier mag in ieder geval het zicht niet belemmeren. Een voordeel: de klep houdt de zon uit je ogen!
  • Heb je een keer een flinke val gemaakt met jouw helm? Schaf dan een nieuwe aan. Je kunt van de buitenkant namelijk niet zien of de helm aan de binnenkant beschadigd is. Je hoofd is dan niet meer goed beschermd bij een volgende val.

Naast een fietshelm, zijn er nog meer handige tips om veilig en met plezier te blijven fietsen tot je 100ste. Benieuwd? Je leest ze hier allemaal.

Hieronder bekijk je het filmpje (accepteer daarvoor eerst de cookies).

 

Cookie settings