Gezond en fit blijven tot je 100e? Kom naar de Doortrappenochtend in Weesp!

93 keer bekeken

Start

2022-10-07 at 09:30

End

2022-10-07 at 12:30

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Sportpark Papelaan: Papelaan 126, 1382 RP Weesp

Op vrijdagochtend 7 oktober organiseren Doortrappen, Verse Welzijn en Toerfietsclub Weesp een Doortrappenochtend in Weesp met vele leuke activiteiten!

Hier kun je deelnemen aan verschillende activiteiten: we beginnen de dag met een kop koffie/thee en een fietsgesprek waarin jij kunt vertellen waar je tegenaan loopt in het verkeer. De professionals van Doortrappen beantwoorden jouw vragen en geven je advies om veiliger en zelfverzekerder te fietsen. Test jouw verkeerskennis daarna met de fietsquiz en leer alles over nieuwe verkeersregels, de e-bike en handige hulpmiddelen.

Laat vervolgens je fiets checken door een fietsenmaker. Werken je remmen nog wel goed en staat je zadel goed afgesteld? Wist je dat wij tijdens het event gratis fietsspiegels monteren? Als je je fietsvaardigheid écht wil verbeteren, kun je trainen op het fietsparcours of samen een rondje fietsen met een fietsgroep. Zo ben jij helemaal klaar om ook in jouw eigen omgeving veilig op de pedalen te stappen!

Voor wie?

Het evenement in Weesp is bedoeld voor 55-plussers met een elektrische fiets of normale fiets die veilig willen blijven fietsen tot hun 100ste.

Praktische info
Locatie:             Sportpark Papelaan

Papelaan 126, 1382 RP Weesp

Wanneer:         Vrijdag 7 oktober
Tijd:                   09:30 - 12.30 uur

Aanmelden:      Mail naar Bastiaan Tuenter: btuenter@versawelzijn.nl

Kom gezellig langs en vergeet niet je eigen fiets mee te nemen!

 

Zoektocht 'beste doortrapper' van Weesp
Veel ouderen in Amsterdam fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag best wel eens aandacht aan geschonken worden. Gemeente Amsterdam en het lokale Doortrappen team zijn daarom ook in Weesp op zoek naar de ‘beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. Bekijk meer informatie op www.doortrappen.nl/bestedoortrapper.

 

Op dit moment is de zoektocht nog in volle gang. Dus ken of ben jij een vitale oudere fietser (55+) die nog regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Dan kan je deze persoon nomineren voor 14 oktober door te mailen naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com

 

Over Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.

 

 

 

 

Cookie settings