Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Fiets4daagse Amstelveen

Stephanie Piët May 25, 2022 590 keer bekeken

Wat veel enthousiaste fietsers die mee hebben gedaan met de Fiets4daagse!

De eerste Amstelveense Fiets4daagse, georganiseerd door Amstelveen Sport, zit er op. Nederland is een echt fietsland. Fietsen is dan ook één van de makkelijkste manieren om in beweging te komen. Als je daarbij ook nog samen met anderen kunt gaan fietsen is dat een stuk leuker en gezelliger. Zo maak je ook meteen kennis met andere fietsliefhebbers. En dat hebben we gezien afgelopen week van 16 tot 19 mei 2022. Wat veel enthousiaste fietsers die mee hebben gedaan met de Fiets4daagse!

 

Fiets4daagse

Een deelneemster van de Fiets4daagse vertelde: “Onder begeleiding van Mieke, Sebastiaan en Suze hebben wij de afgelopen 4 dagen dagelijks zo’n 25-30 km gereden door prachtige, groene natuurgebieden rond Amstelveen. Van Amstelveen naar Aalsmeer, naar De Nieuwe Meer en het Amsterdamse Bos, naar Ouderkerk en Abcoude, en naar De Ronde Venen. Dat iedereen dit initiatief van Amstelveen Sport en vervolgens de ritten positief heeft ervaren, is een absoluut gegeven. Sportfietsen, vouwfietsen, stadsfietsen en elektrische fietsen of e-bikes (jawel er is een verschil), deze waren allemaal vertegenwoordigd. Het tempo was voor iedereen goed bij te houden. Halverwege de rit werd er gestopt voor de inwendige fietser en kreeg het zitvlak ook even pauze! In de fietstassen ging koffie- en theekannen en rollen koek mee. Wat wil een mens nog meer? Gewoon doorgaan…. en zo is het plan geboren. Eenmaal per week op woensdag om 10.00 uur verzamelen bij ’t Silvervant in Bovenkerk en dan op de fiets naar een volgend mooie omgeving.”

 

Fietsspiegelactie

Na het succes van het uitdelen van fietsspiegels bij de Fietsdag afgelopen september organiseerde Doortrappen en AmstelveenSport een nieuwe fietsspiegelactie. Bij inschrijving voor de fietsochtend(en) in aanloop naar de Fiets4daagse konden de deelnemers direct een gratis fietsspiegel laten monteren bij Van Rietschoten Tweewielers. Gezellig samen in beweging komen en veilig blijven fietsen in Amstelvéen. Met een fietsspiegel zie je zonder omkijken wat er achter je gebeurt. Handig bij het afslaan of inhalen. Ook inhalend verkeer zie je eerder aankomen als je een spiegel aan het stuur monteert. Tip: laat je goed adviseren voor de juiste spiegel bij een fietsenmaker bij jou in de buurt. Meer Veilig Fietsen tips? Klik hier.

 

Doortrappen

Doortrappen is een landelijk programma om 65+ers langer, veiliger en met plezier de laten fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig de blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven. Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten, zo ook in Amstelveen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Amstelveen vind je op doortrappen.nl - Amstelveen of ga naar AmstelveenSport.nl.

Cookie settings