Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Online FietsFit beweegles

Dieuwke de Vries November 30, 2020 1156 keer bekeken

Blijven bewegen is juist in deze tijd ontzettend belangrijk. Maar nu we mogelijk weer iets minder de deur uitgaan, kan dat er nog wel eens bij inschieten. Daarom organiseert Doortrappen in samenwerking met fysiotherapeut Marion Russchen een leuke online FietsFit beweegles (55+).

Samen met elkaar gaan we bewegen en werken aan soepele spieren. De beweegles is live te volgen op woensdag 9 december om 15:00. Iedereen is welkom om mee te doen. En het fijne is: de les is online en dus kan iedereen vanuit zijn eigen huiskamer meedoen. Geheel coronaproof!

Het enige wat je nodig hebt is een Facebookaccount, een laptop/tablet, internet en een flesje water. Om een melding te ontvangen zodra de beweegles begint, zet je jezelf op aanwezig/geĂŻnteresseerd via het Facebookevenement: www.facebook.com/events/371432827264151.

Fysiotherapeut Marion Russchen (zie haar website) legt alle oefeningen rustig uit, doet ze voor en geeft handige tips om fit en soepel te blijven. We gaan ook vooral aan de slag met de FietsFit oefeningen van Doortrappen in de les. Met deze oefeningen train je specifiek die punten en spieren die nodig zijn om weer soepel op de fiets te stappen, zoals je balans, spierkracht en reactievermogen. De oefeningen zijn simpel en laagdrempelig. Wil je ze iets uitdagender, dan kun je de uitdagende variant doen. Wil je ze juist iets makkelijker? Dan kun je de simpele variant doen. Zo kan iedereen deze oefeningen doen en werken aan zijn of haar FietsFitheid! 

Veilig en met plezier blijven Doortrappen tot je 100ste!
(Mede) door te fietsen blijven we langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Alleen naarmate we ouder worden, kunnen dingen soms wat minder soepel gaan. Met vaak wat praktische tips kan iemand zelf maatregelen nemen om veilig en zeker op de fiets te stappen. De FietsFit oefeningen van Doortrappen helpen hier ook bij.

Samen met lokale partners zijn we met Doortrappen actief in de regio en hebben we de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig en plezierig te laten fietsen.  

Cookie settings