Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Terugblik gezellige fietsdag tijdens Nationale Sportweek

Dieuwke de Vries 29-09-2020 273 keer bekeken

Donderdag 24 september organiseerde Amstelveen Sport tijdens de Nationale Sportweek een gezellige fietsdag. De hele dag door was er van alles te beleven. Met fietsgym, fietstips, een fietsparcours, fietstour en vooral veel fietsfun! Kortom, alles om veilig en met plezier te blijven Doortrappen.

Ondanks de flinke frisse wind, startten we de dag meteen goed met een mooie fietstocht van 22 kilometer: langs de Amstel, via Elsenhove en de Middelpolder naar Ouderkerk en via de Rondehoep en pont bij Nes aan de Amstel weer terug. Er fietsten ook twee duo-fietsen van Fietsmaatjes Amstelveen mee! Een ideale uitkomst als je zelf (tijdelijk) niet in staat bent om te fietsen, maar toch wil genieten van zo’n fietstocht. 

Er was een heerlijke lunch bij StartSolutions. We kregen fietsgym van Jos Kooijman om weer soepel op die fiets te kunnen stappen. Voor een fietscheck kon je terecht bij fietsenmaker Van Rietschotten Tweewielers. En Ben Westendorp van Veilig Verkeer Nederland gaf tijdens de dag handige fietstips om veilig te blijven fietsen die we meteen konden toepassen tijden het fietsparcours over buitenterrein De Meerkamp. 

Er waren maar liefst 34 deelnemers (verdeeld over twee kleinere groepen). We sloten de dag gezamenlijk af met thee en een heerlijk stuk appeltaart, gebakken door ‘Ons Tweede Thuis’ (een organisatie voor mensen met een beperking). We kijken terug op een geslaagde dag!
 

Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan gezellige fietsactiviteiten in Amstelveen? Blijf op de hoogte van alle fietsactiviteiten via www.doortrappen.nl/ Amstelveen.

Cookie-instellingen