Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Wekelijkse fietsgroepen

Julia den Besten May 04, 2023 1891 keer bekeken

Start

2023-05-30 at 09:00

End

2023-05-30 at 11:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Doortrappen organiseert samen met Stichting Bovenkerk, Stichting Fietsmaatjes Amstelveen en Amstelveen Sport vanaf donderdag 8 juni wekelijks fietsgroepen voor inwoners van de gemeente Amstelveen. Iedereen is welkom om mee te doen!

We gaan van start!

De fietsgroepen vertrekken om 9:00 uur en komen rond 10.45 uur weer terug. Het fietsseizoen eindigt op 24 september.  Tijdens vakanties gaat het fietsen gewoon door. Het Noorddamcentrum is de op- en afstapplaats. Dit centrum is van 8:30 tot 12:30 uur open voor ontmoetingen tussen alle fietsgroepen. Voor vertrek en na binnenkomst kunnen fietsers genieten van koffie met appeltaart, ook bij slecht weer.

 

De Amstelveense fiets 4-daagse
Naast de wekelijkse fietsgroep is er van 30 mei t/m 2 juni de Amstelveense Fiets 4-daagse. Zoals de naam al zegt, gaan we 4 dagen achter elkaar een fietstocht maken. Vertrekpunt is het Noorddamcentrum telkens om 9:00 uur. Op 30 mei hebben we een speciale actie voor gratis fietsspiegels gemonteerd door Fietshuys (op=op). Wees er daarom die dag vroeg bij.

 

Fietsgroepen en veiligheid

Er zijn verschillende groepen, afhankelijk van het type fiets en conditie, zoals racefietsers, elektrische fietsen, gewone fietsen en duo-bikes. Veiligheid staat voorop tijdens het fietsen in groepen. Er zijn daarom aanvullende instructies om veilig gedrag te stimuleren. Denk hierbij aan informatie over het dragen van een fietshelm en de fietsspiegel, speciale hesjes voor de eerste en laatste fietsen van een groep, een gereedschap set bij de laatste van een groep voor materiaalpech en een minicursus rijden in groepsverband.

 

Save the date

• Start met de Amstelveense fiets 4-daagse 30 mei t/m 2 juni 2023.

• Wekelijkse fietstocht op donderdag vanaf 8 juni 2023.

• Finale Amstelveen on Wheels op 24 september 2023.

 

Doortrappen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de wekelijkse fietstochten in Amstelveen. Doe mee en geniet van de gezelligheid en het mooie landschap!

Cookie settings