Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Fiets deze lente gezellig mee met de Amstel Lentetour Fietstocht

Dieuwke de Vries March 16, 2021 848 keer bekeken

Start

2021-04-19 at 13:00

End

2021-04-19 at 15:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Na de gezellige fietstocht afgelopen winter, organiseert Doortrappen opnieuw een fietsroute in gemeente Ouder-Amstel. Fiets maandag 19 april ook gezellig mee met de Amstel Lentetour Fietstocht. Uiteraard op gepaste afstand van elkaar en in kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers.

We zetten weer een mooie route uit, van het Dorpshuis in Duivendrecht naar het Wester-Amstel kasteel. Midden in de stad, vind je hier een oase van rust. Huis, park en tuinen komen op deze buitenplaats bij elkaar - een historie van maar liefst vier eeuwen. Hier pauzeren we en met behulp van een gratis audiotour kun je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Wester-Amstel. Vooraf alvast de audiotour downloaden? Dit kan via deze link: https://izi.travel/en/155d-buitenplaats-wester-amstel/nl.

Bij aankomst bij het Wester-Amstel kasteel ontvangen alle deelnemers een gezonde goodiebag met een hapje en drankje. Na de pauze fietsen we weer terug naar het Dorpshuis in Duivendrecht, langs de mooie groene omgevingen in en rond het Amstelpark.

Voordat we op de fiets stappen, doen we met elkaar een aantal handige FietsFit-oefeningen die fysiotherapie Duivendrecht toelicht en voordoet. Zo trainen we onze lenigheid en kunnen we onder andere soepel op- en afstappen.

 

Doortrappen tot je 100ste
Mede door te fietsen blijven we langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Het programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig én met plezier te laten fietsen. Samen met lokale partners is Doortrappen ook actief in gemeente Ouder-Amstel.

 

Ook meefietsen?
Meld jezelf aan voor 5 april via a.mohaboe@coherente.nl of telefonisch via 06 52 39 06 14. Er geldt een eigen bijdrage van €2,-. Voor iets te drinken en een gezonde snack wordt gezorgd.

 

Praktische informatie

Startpunt:       Dorpshuis Duivendrecht (Dorpshuis 60, Duivendrecht)

Datum:            maandag 19 april

Tijd:                 13:00 – 15:00 / 15:30

Route:             16 km (heen en terug)
 

De fietstocht wordt georganiseerd door Doortrappen Ouder-Amstel in samenwerking met Stichting Coherente, Plus Duivendrecht, Fysiotherapie Duivendrecht en Gemeente Ouder-Amstel.

 

 

Foto: © Amstelveenweb.com

Cookie settings