Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Balans op de Fiets: groot succes!

Piroska Baars June 01, 2022 385 keer bekeken

Met de aanmelding van 19 deelnemers is de driedaagse cursus Balans op de Fiets geslaagd! Met het aanbod van verschillende interventies, werd de cursus enthousiast door de deelnemers ontvangen. Twee deelnemers durfden na jarenlang niet fietsen, eindelijk weer op de fiets te stappen!

Op drie dinsdagochtenden kwamen 19 deelnemers naar de cursus Balans op de Fiets, gehouden in het clubhuis van Wielervereniging Eemland. Bij deze cursus stond onderwerpen als valpreventie, controle over de fiets en veilig fietsen in de openbare ruimte centraal.

Alle deelnemers konden erg goed met elkaar overweg en ontdekten bij elkaar dat ze allemaal tegen hetzelfde aan 'fietsten'. Ze wilde zich veiliger op de weg voelen, niet bang hoeven te zijn te vallen en meer leren over controle over de eigen fiets. 
Elke cursus openden we met een fietsgesprek en werden bovenstaande onderwerpen met elkaar gedeeld. 
Daarnaast werd er stil gestaan bij de huidige verkeersregels en hoe men zich nu moet gedragen in het verkeer.

Ook werd namens Ergotherapie Amersfoort fietsvalpreventie en Fietsfit gegeven. Door de Fietsfit oefeningen als energizers in te zetten tijdens de informatiesessie over fietsvalpreventie, werd het heel plezierig ontvangen. 

Ook was POM Revalidatietechniek aanwezig met een lage instap en 2 driewielerfietsen. Deze fietsen werd door bijna iedereen uitgeprobeerd. Twee deelnemers hebben jarenlang niet durven fietsen en onder begeleiding hebben ze weer een rondje gefietst op de lage instap fiets. Een mooi moment en de eerste stap naar weer veilig zelfstandig fietsen. 

Interventies die in totaal zijn ingezet: Fietsgesprek, fietscheck, fietsvaardigheidparcours, fietsvalpreventie, fietsfit, het nieuwe fietsen, fietsverkeersveiligheid

Cookie settings