Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Aftrap Doortrappen in Alkmaar

ProfielfotoMirjam van der Welle October 26, 2020 37 keer bekeken

Start

2020-10-26 at 14:15

End

2020-10-26 at 14:45

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Op vrijdag 2 oktober organiseerde Alkmaar Sport de eerste activiteit uit het programma ‘Doortrappen’, de duo fietstocht door Alkmaar. Het programma Doortrappen, dat gesubsidieerd wordt door de Provincie Noord-Holland, heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig en fit blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij het programma Doortrappen aangesloten. Wethouder Robert te Beest kreeg symbolisch de eerste fietstas van de Provincie Noord-Holland.

(Mede) door te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. In het kader van dit programma organiseert Alkmaar Sport een aantal activiteiten waaronder deze duo fietstocht. Door de Corona maatregelen zijn de activiteiten verplaatst en vinden ze in aangepaste vorm plaats.

Fietstocht
De deelnemers van de fietstocht startten bij het Sportpaleis. Daar konden ze hun e-bike laten checken bij de fietsenmaker en gezamenlijk deden ze een aantal fietsfit oefeningen vanuit het doortrapprogramma, die Alkmaar Sport voor de zomer heeft gefilmd. Daarna begonnen de deelnemers aan de mooie fietstocht door de regio Alkmaar.

Alkmaar Fietst
Wethouder Robert te Beest ontving uit handen van de provincie een echte Doortrappen-fietstas met allerlei leuke promotieartikelen voor in het gemeentehuis. Te Beest: ‘Het programma Doortrappen sluit goed aan bij Alkmaar Fietst. Als gemeente investeren wij met dit programma in een blijvende fietsinfrastructuur en stimuleren wij de inwoners te blijven fietsen. De fietstas die mij zojuist overhandigd is bevat veel promotie artikelen die ook de inwoners binnenkort overal in Alkmaar terug zullen zien komen. Ik ben blij dat we nu officieel van start kunnen gaan’.

Meer informatie
Alkmaar Sport organiseert in het kader van Doortrappen diverse fiets-gerelateerde activiteiten, inwoners worden hiervan op de hoogte gesteld via de lokale pers en social media kanalen van Alkmaar Sport. Meer informatie over Doortrap activiteiten én de fietsfit filmpjes zijn te vinden op www.alkmaarsport.nl/doortrappen

Cookie settings